Radio Pioneer MVH-150UI (4X50W) - O1 oryginalne głośniki.
Witam.
Ostatnio zmieniłem radio w mojej O1 na Pioneer MVH-150UI i ustawiłem EQ na mocne basy! Niestety ale o ile tył daje jakoś radę, to z przodu mamy charczenie głośników.
Informacje o radiu:
Moc max. radia to 4X50W.
Radio wyposażone jest w czytnik na USB i ma bardzo rozbudowany Equalizer.
Cena do 200 zł.
Moim zdaniem radio gra naprawdę bardzo ładnie i bardzo czysto odbiera stacje radiowe! Idealnie nadaje się dla ludzi lubiących mocny i wyrazisty bas....
money555, po I to radio ma max 4x18 W RMS (no moze w porywach do 4x20 W :diabelski_usmiech )
po 2 - fabryczne glosniki nadaja sie do mierzenia glebokosci kosza na smiecie;
po 3 - zanim zmierzysz nimi glebokosc kosza na smiecie najpierw przygotuj im srodowisko pracy w drzwiach zgodnie z FAQ i zawartymi pod nim opisami
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
po I to radio ma max 4x18 W RMS (no moze w porywach do 4x20 W :diabelski_usmiech )
4X22 -moc wyjściowa (jeżeli o to pytasz), jednak ja bym się tym nie sugerował, bo moje poprzednie radio Blaupunkt miało 4X19, a max. 4X30 i basu w ogóle nie było - a tu mam - aż w nadmiarze!
Zamieszczone przez Nexus6
po 3 - zanim zmierzysz nimi glebokosc kosza na smiecie najpierw przygotuj im srodowisko pracy w drzwiach zgodnie z FAQ i zawartymi pod nim opisami
Kiedyś napotkałem się z tym poradnikiem jednak już w tym roku nie będę tego robił, a w radiu zmieniłem ustawienia EQ z SuperBass na Normal i podbiłem tylko basy na 4 czy 5 i teraz jest bas ładny, a głośniki już nie pierdzą... przynajmniej do głośności 18...
Ale same radio... Wyśmienite!!! Polecam wszystkim!
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 20:37 ]
Nowy filmik - pokaz funkcji i ustawień EQ w radiu... Zwróćcie uwagę jak czysto odbiera stacje mimo, że auto stało w garażu na obrzeżach miasta!
Komentarz